Autom z autopožičovne toho môžete objaviť oveľa viac

spišský hrad autom z požičovne

Košice dokážu prekvapiť. Toto rozmanité mesto má bohatú kultúru a možnosti športového vyžitia. Aj preto  sú Košice čoraz viac obľúbenou dovolenkovou destináciou. Rast turizmu v Košiciach podporuje aj dobré letecké spojenie, ktoré ťaží so synergie s Viedenským letiskom.  Dostupnosť leteckého spojenia otvára turistom spoznávať nielen samotné mesto a jeho blízke okolie.

Vďaka cestovnej dostupnosti autom môžu turisti zhliadnuť mnohé historické, prírodné a kultúrne krásy.

Objavujte aj vy Košice a okolie – jednoducho a pohodlne si môžete prenajať auto z požičovne. V Košiciach a okolí vám zaiste dobre poslúži auto požičovňa auto-pozicovna-kosice.sk. Tá poskytuje krátkodobý a dlhodobý prenájom. Váš dovolenkový itinerár tak jednoducho môžete rozšíriť o mnoho zaujímavé miesta.

Rozhľadňa Hradová pri Košiciach

Čoraz viac obľúbené výlety k rozhľadniam prilákajú mnoho záujemcov aj na rozhľadňu Hradová. V blízkosti veže sú aj pozostatky stredovekého hradu s unikátnou trojuholníkovou baštou.

Drevený kostolík v Brežanoch

Na Slovensku je až 60 unikátnych drevených kostolíkov a chrámov. Za svoj špecifický vzhľad vďačia jedinečnej stavebnej technológii, pri ktorej majstri remeselníci používali ako stavebný materiál výlučne drevo. Od Košíc je najbližšie Kostol svätého Lukáša Evanjelistu z roku 1727, ktorý sa nachádza v obci Brežany pri Prešove. Patrí medzi najstaršie drevené kostoly na Slovensku.

Herliansky gejzír

Po dlhý čas jediný studený gejzír v Európe sa nachádza v obci Herľany na úpätí Slanských vrchov. Je aktívny nepretržite od roku 1872.

Spišský hrad a pamiatky Spiša

Svetové dedičstvo na Spiši reprezentuje jedinečný súbor kultúrnych a prírodných pamiatok. Spišský hrad, Kostol Ducha Svätého v Žehre a Spišská Kapitula so Spišským Podhradím sú jeho súčasťou od roku 1993. Zasadené do travertínovej krajiny s chránenými územiami Dreveníka a Sivej Brady vytvárajú nezabudnuteľné scenérie.

Ak ste mobilný prostredníctvom automobilu z požičovne, k dispozícii máte oveľa viac možností, ako využiť dovolenku a voľný čas.